FC Medemblik zaterdag 2 pakt winst in eerste bekerwedstrijd

MEDEMBLIK – Nadat de voorbereiding was afgesloten met winst op Opperdoes stond zaterdag de eerste serieuze test op het programma. Een bekerduel tegen een jong ADO ’20. Al snel werd duidelijk dat het een zware middag zou worden op het warme kunstgras en tegen een sterk spelende tegenstander. 

Vanwege de warmte had de laatste linie moeite om snel aan te sluiten, waardoor het speelveld erg lang bleef. Dit werd opgemerkt in de dug-out, waarna dit goed werd opgepakt. Sven Stapel kon gedurende de wedstrijd regelmatig de tegenstander aan banden leggen door zijn specialiteit, de buitenspelval, toe te passen. In de tweede helft zorgde dit zelfs voor een terecht afgekeurde goal, die tot stand kwam na een goeie samenwerking tussen de grensrechter (Eduard Dalhuijsen) en de scheidsrechter (Arjan Hart).

Al snel in de eerste helft moest de nieuwste aanwinst Lars Kuipers afhaken na fanatiek doorjagen op een boogballetje vanaf de zijkant. Verder bestond de eerste helft voornamelijk uit meerdere grote kansen voor ADO ’20, die ze echter niet konden verzilveren. Het spelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd. Diverse schoten van ADO ’20 vlak langs de goal of een goeie redding van Rick Kuipers, maar nog steeds 0-0. Totdat de tegenstander slim een penalty uitlokte en 0-1 maakte.

Vlak daarna kreeg FC Medemblik door een overtreding op de veel meters makende Tim Stapel ook een penalty en maakte gelijk. ADO ’20 probeerde met een schwalbe nog een penalty te versieren, maar de gedecideerde scheidsrechter trapte hier niet in. Dit zorgde bij de speler van ADO ’20 voor dusdanig veel frustatie dat deze zichzelf na een klein opstootje disciplinair liet wisselen.

Halverwege de tweede helft werd John de Wit diep gestuurd. Hij raakte echter in de war van de fluit van een supporter en dacht dat hij buitenspel stond, waarna hij achteloos de bal in de handen van de 2 meter lange keeper stifte. Dit had de 2-1 kunnen en moeten zijn. Gelukkig herstelde John zichzelf door alert te zijn na een schot op doel en de rebound knap met links binnen te schieten. Er was toen nog een kwartier te spelen en een aantal spelers zaten er zichtbaar doorheen.

Uiteindelijk lukte het FC Medemblik als team om de overwinning over de streep te trekken. Sommige zullen dit zien als een gestolen overwinning, maar als ie er aan de ene kant niet in gaat…

Reageren via facebook