Circus Sijm komt naar Wognum

WOGNUM – Circus Sijm presenteerde in maart tien dagen lang zijn voorstellingen in Hoorn. Dat was een overdonderend succes, met verschillende uitverkochte voorstellingen. Daarom besloot men om nog  twee extra locaties in West-Friesland te bezoeken. Van 24 tot 26 augustus presenteer Sijm zijn bekroonde show in Wognum, en begin oktober komt het gezelschap nog even terug naar Stede Broec. In Wognum staat het circus opgesteld aan de Conferencelaan. Er zijn voorstellingen op 24 augustus (19.00 uur), 25 augustus (15.00 uur en 19.00 uur) en 26 augustus (13.30 uur).  

In augustus genoten de artiesten van Circus Sijm van drie weken welverdiende zomerpauze. Ondertussen is iedereen weer aangekomen in het winterkwartier van het circus in Broek op Langedijk. “Hier treffen we de laatste voorbereidingen voor het najaar, want binnen enkele dagen vertrekken we weer op reis”, aldus directeur Alex Sijm. “Vakantie is leuk, maar als we te lang stilzitten begint het al snel weer te kriebelen en merk je dat het tijd is om terug op tournee te vertrekken”. De laatste dagen voor het vertrek heerst er een gezellige drukte in het winterkwartier: wagens worden gepoetst, affiches worden geplakt en het mobiele kantoor draait op volle toeren.

[penci_related_posts taxonomies=”undefined” title=”Meer Circus nieuws” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”2″ style=”grid” align=”none” displayby=”tag” orderby=”random”]

Ook dit najaar presenteert Circus Sijm in haar blauw-gele tent haar nieuwste productie: “Vive Le Cirque”, een hommage aan 250 jaar circus. In een sfeervolle aankleding – met duizenden lampjes – presenteert Alex Sijm zijn gasten, het “hooggeëerd publiek”, een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: Een ontroerend paardennummer en spierkrachtacrobatiek waar men in menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn.

In alles blijkt de gekozen maat van de kleine tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. Wanneer de voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer, en de messen en pijlen letterlijk door de circuspiste zoeven, houdt iedereen zijn adem in.

Producent Sijm boekt succesnummers van circussen uit heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt programma, maar met een uitgekiende mix van lichtdesign, choreografie en muziek, laat hij de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de directeur en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken. 

Kaartverkoop

Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts €14,00 (normaal €17,50 aan de kassa – ongeacht de leeftijd – 0 & 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend. Na de voorstellingen in Wognum, bezoekt het circus nog Schoorl, Bennebroek, Huizen, Almere, Lelystad en Stede Broec.

Reageren via facebook