12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:23
Medemblik Actueel.

FIOD legt beslag op 38 panden in o.a. Westfriesland na mega-drugsvondst

REGIO – Bij invallen in panden in Heerhugowaard, Nieuwe Niedorp, Schagen en Zaandam hebben de FIOD en de landelijke recherche gisteren beslag gelegd op onder meer 38 panden en ruim vijf kilo goud.

De invallen zijn gedaan in een groot witwasonderzoek. De politie kwam de zaak op het spoor bij de aankoop van een plezierjacht door een 54-jarige man uit Schagen. Die man, die het jacht twee jaar geleden kocht, speelt volgens justitie een grote rol in de criminele activiteiten. 

Bij de zes doorzoekingen is ook beslag gelegd op gouden sieraden, 82.000 euro contant geld, bankrekeningen in het buitenland, een Harley-Davidson, kostbare uurwerken en fysieke en digitale administratie. De in beslag genomen panden zijn volgens de FIOD onder meer kantoren en huizen.

Spaanse justitie
Naast het onderzoek in Noord-Holland liep op Mallorca een onderzoek door de Spaanse douane naar verdovende middelen door opvarenden van ditzelfde jacht. Op het schip werd 300 kilo cocaine gevonden met een straatwaarde van zo’n 18 miljoen euro.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?