Welke dagvlinders zijn er allemaal te vinden rond het Rundveemuseum in Aartswoud? (Foto: Hanneke de Boer)

Zoeken naar dagvlinders bij Rundveemuseum Aartswoud

AARTSWOUD – De insectenwerkgroep van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging Hoorn/West-Friesland is 25 en 26 augustus hoofdgast in het Rundveemuseum. Vlinders staan die dagen in het middelpunt. Op beide middagen worden tussen 13.00 en 16.30 uur twee lezingen en een korte zoektocht naar vlinders in de omgeving gehouden.

Het vlinderprogramma is een onderdeel van de expositie Akkers en bijen, vogels en weiden in de potstal van het museum. Leden van de insectenwerkgroep laten beelden zien van verschillende vlindersoorten, bijen, hommels en libellen, die in de regio voorkomen.

De groep heeft een langlopend vlinderproject en vertelt graag waar bepaalde insecten aan te herkennen zijn. Blauwtjes, schoenlappers en koolwitjes zijn algemeen, maar de boomhommel, steenhommel of aardhommel zijn ook goed te onderscheiden, als men weet waar ze op moeten letten. Het lantaarntje of de paardenbijter komen veel voor in een waterrijke omgeving. 

Na de korte lezing van 13.30 uur kunnen belangstellenden in de tuinen van Aartswoud een kijkje nemen om het geleerde in de praktijk te brengen. Neem een kijkertje mee. Het tweede uitstapje volgt om 15.00 uur. Dit geldt voor beide dagen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag, zaterdag en zondag open van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Reageren via facebook