Medemblik Actueel.

Evenementen

Westfriese Waterweek Medemblik 2018 opnieuw een ongekend topevenement!

MEDEMBLIK – Afgelopen vrijdag was de start van de Westfriese Waterweek in Medembliknet iets anders dan voorgaande jaren. Charmante dames in passende kledij ontvingen de ruim 400 gasten met een heerlijke sushi. Toen burgemeester Frank Streng samen met voorzitter Bert de Jong de Westfriese Waterweek 2018 officieel had geopend lieten de wolken vanaf 19.30 uur een overvloed aan regenwater op de Oosterhaven neerdalen. De grote parasols en het ponton gaven nog enige beschutting en ook de ludieke actie van de organisatie om iedereen te voorzien van regenponcho’s zorgden voor een natte verbroedering.  Op zich vervelend, maar toch weer een bijzonder gezellige sfeer van saamhorigheid.

Na de overvloedige regenbuien van vrijdagavond gelukkig een overvloed aan zon en vele duizenden bezoekers tijdens het gevarieerde programma van zaterdag en zondag.

Tijdens de nautische dag weer een aantal oude bekenden als het lichtschip Texel, de Koninklijke Marine, de Kamper Kogge, maar ook nieuwe attracties. De meest indrukwekkende aanvulling was dit jaar het Waka gezelschap uit Leiden in een originele Nieuw Zeelandse Maori Waka en hun zeer imponerende Haka krijgsdansen. Vele duizenden toeschouwers schuifelden geboeid en geïnteresseerd over de Oosterhaven.

Het Oosterhaven Concert met het NHJFO, Marco Bakker en het Medemblikker talent Ivana Goncalves da Costa bracht weer de nodige muzikale sfeer vanaf het ponton. De toeschouwers in de tientallen schuiten en sloepen en het duizendkoppig publiek op de kade genoten zichtbaar.

Zondag de traditionele afsluiting met o.a. de Drakenbootraces. Maar liefst 20 teams streden in kleine drakenboten om de felbegeerde prijzen. Weer een spectaculaire afsluiting van een enorm geslaagde Westfriese Waterweek Medemblik 2018 met dank aan de vrijwilligersorganisatie.

Reageren via facebook