De Tomatentaps van Greenco (Foto: Greenco)

Greenco komt met gezond vergaderen 2.0

MIDDENMEER – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) haalde de ongezonde vergadercultuur aan waarbij mensen vaak uren stilzitten en de nodige bakken koffie naar binnen werken. Mét koekjes uiteraard.

Om een betere vergadercultuur te creëren ontwikkelde de WHO de Healthy Meetings Guide gericht op gezond dieet, fysieke activiteit, rookvrije omgeving en duurzaamheid. Het klinkt misschien een tikkeltje belerend zo’n gids – en misschien is dit ook de reden waarom Nederlandse media er nauwelijks over schrijven – maar hij bevat een aantal aardige tips om gezonder te vergaderen.

Vanzelfsprekend juicht Greenco gezond snacken tijdens het vergaderen toe. Daarom heeft Greenco in samenwerking met de Wageningen University & Research de potentie voor gezond snacken tijdens vergaderingen onderzocht. Na experimenten bij 320 vergaderingen (ca. 2500 mensen) bleek dat snackgroenten het traditionele koekje bij de koffie prima kunnen vervangen. Bijna 80% van de deelnemers was tevreden over het vergadergroente-aanbod.

Van der Valk deelt de kijk van Greenco op gezond vergaderen. Bij verschillende vestigingen worden vergadergroente aangeboden. En sinds kort experimenteerd Greenco hier met de Tommies TomatenTap. Hiermee kun je op een snelle, leuke en hygiënische manier je eigen mix samenstellen. Hierdoor voelt het bijna alsof je in een snoepwinkel staat en wordt gezond snacken een piece of cake. Toch?

In de komende maanden verhoogd Greenco het aantal tomatentaps op vergaderlocaties. Wil jij ook zo’n tap op het werk of in de supermarkt? Of wil je meer weten over het onderzoek naar vergadergroente? Geef een seintje, dan neem dan contact op via sales@greenco.nl.

Reageren via facebook