Het weer voor Medemblik met vandaag veel zon en zomers warm

MEDEMBLIK – Vandaag is de opmaat naar ook bij ons tropische temperaturen. De temperatuur loopt al vroeg op richting de 25 graden om vanmiddag door te stijgen naar 27, lokaal 28 graden. De wind is zwak, 2Bft, en waait uit het noordwesten, later in de middag komt er enige verkoeling door een iets aantrekkende wind. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar een graad of 17.

Na vandaag gaat de temperatuur enkel maar verder omhoog, dinsdag en woensdag 28 á 29 graden vanaf donderdag gaat ook bij ons de temperatuur door de 30 graden grens heen en krijgen wij tropische temperaturen. Wel neemt vanaf woensdag de kans op een lokale (onweers)buit toe, maar de kans daarop is minimaal en ook de hoeveelheid neerslag is minimaal waardoor het neerslagtekort het jaar 1976 zal overstijgen.

Zeker deze, én de volgende week blijven wij te maken houden met hoge tot zeer hoge temperaturen voor onze omgeving, normaal is overdag 21 á 22 graden maar tel daar nu maar zeker 5 graden bij op zo’n 26 á 27 graden en ook de nacht temperaturen blijven rond de 20 graden schommelen.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Reageren via facebook