23.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 04:09
Medemblik Actueel.

Doe de NU'91 hittecheck
Doe de NU'91 hittecheck

RIVM activeert ‘Nationaal Hitteplan’, denk om kwetsbare mensen

MEDEMBLIK – Nederland geniet van zon en zomerse temperaturen. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is inmiddels actief. Iedereen wordt daarmee opgeroepen extra zorg en aandacht te besteden aan kwetsbare mensen. De professionals die voor de kwetsbaren zorgen, moeten daardoor echter niet zelf oververhit en uitgedroogd raken. En de hygiëneregels laten het nu eenmaal niet toe het werk in bikini of zwembroek te doen!

Oproep NU’91

De laatste dagen krijgt het NU’91 Serviceloket steeds vaker de vraag wat een zorgprofessional van haar/zijn werkgever aan maatregelen mag vragen en verwachten om het een beetje koel te houden in de instelling. Een airconditioning zou natuurlijk het beste zijn, maar zonwering of ventilatoren kunnen ook een optie zijn. Of even een korte pauze om wat te kunnen drinken. Uit reacties blijkt helaas dat niet iedere werkgever welwillend is voorzorgsmaatregelen tegen de hitte te nemen.

Goed werkgeverschap

Een goede werkgever zorgt voor de medewerkers. De NU’91 Hitte Check zoekt uit hoe het daarmee tijdens deze warme zomerse dagen gesteld is. En neemt als dat nodig is actie. De online hittecheck van Nu’91 staat t/m 26 juli online.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?