De ongelukkige tieners waren maar wat blij toen de KRNM kwam (Foto: KNRM)

KNRM Medemblik haalt 2 kinderen(14) van het IJsselmeer

MEDEMBLIK – Woensdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor twee kinderen van 14 jaar die al een paar uur met motorstoring op het IJsselmeer lagen te dobberen.

Om 16:00 uur gingen de alarmpagers van KNRM Medemblik voor een vaartuig met motorproblemen, prioriteit 2. Het vaartuig zou in de kom tussen Medemblik en Andijk liggen.Binnen een kwartier lag reddingboot Bernardine uit Medemblik langszij een motorbootje met aan boord twee kinderen van 14 jaar.

Zij lagen al twee uur te dobberen met motorstoring voor de kust van Medemblik voordat iemand hen opmerkte. Ondertussen begonnen ze het wel wat koud te krijgen en ze hadden ook geen reddingsvesten aan boord.

Er werd een opstapper overgezet. Als eerste kregen de jongens een reddingsvest aan en vervolgens werd een sleepverbinding gemaakt. Niet veel later lag het bootje afgemeerd in de Oosterhaven van Medemblik.

 

Reageren via facebook