15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 22:10
Medemblik Actueel.

Milan en Lisa Borst behaalde beide goud tijdens het judotoernooi in Capelle a/d IJssel. (Foto: aangeleverd)
Milan en Lisa Borst behaalde beide goud tijdens het judotoernooi in Capelle a/d IJssel. (Foto: aangeleverd)

Judoka’s Lisa en Milan Borst winnen goud tijdens judotoernooi

AVENHORN – Judoka’s Lisa en Milan Borst uit Avenhorn reisden zaterdag 30 juni in alle vroegte af naar Capelle a/d IJssel, om in het laatste toernooi van deze zomer te strijden. Het was al snel duidelijk dat Lisa er veel zin in had. Na vier partijen, drie keer ippon en drie wazari’s, was zij terecht winnaar in haar poule en won verdiend een gouden medaille.

Haar broer Milan zat in een zwaardere poule. In de eerste wedstrijd plaatste hij een goede binnenwaartse beenhaak. De tweede wedstrijd een uchi-mata, waar meester Cees Veen kippenvel van kreeg. De derde wedstrijd won de Avenhorner door het been van de tegenstander weg te vegen. De afsluitende finalepartij was een werkelijke slijtageslag. Milan maakte op het laatste moment een binnenwaartse beenhaak en zegevierde.

Milan werd uitgeroepen tot winnaar van zijn poule en ook hij nam een gouden medaille mee maar huis.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?