Medemblik Actueel.

Foto: Politie Heerhugowaard
Foto: Politie Heerhugowaard
Politie

Inbrekers Waarland klemgereden in Zuid-Scharwoude

HEERHUGOWAARD – De politie heeft woensdagmiddag twee inbrekers aangehouden na een achtervolging door meerdere plaatsen in en rondom Heerhugowaard. De auto van de verdachten werd klemgereden, waarna in het voertuig inbrekerswerktuigen en gestolen spullen werden gevonden.

De politie kreeg rond 14.18 uur een melding van een woninginbraak in Waarland. Volgens een getuige waren twee verdachten weggereden in een cabriolet. Agenten uit Heerhugowaard en Schagen gingen erop af, meldt NH Nieuws

De agenten zagen op de Middenweg in Heerhugowaard een cabriolet met daarin twee mensen. Ze gingen vervolgens achter het voertuig aan. Toen de bestuurder van de cabriolet dit doorkreeg, verhoogde hij zijn snelheid. Hierop werd de achtervolging ingezet.

Klemgereden

De cabriolet werd uiteindelijk klemgereden in Zuid-Scharwoude. De bijrijder bleef zitten en werd meteen aangehouden. De bestuurder ging er echter vandoor. Ook hij werd na een korte achtervolging te voet gepakt.

De verdachten worden verhoord door de recherche.

Reageer op dit onderwerp