17.6 C
Medemblik
22 mei 2020 08:52
Medemblik Actueel.

Droogte zorgt voor drukte bij de brandweer Westfriesland

WESTFRIESLAND – Het zijn drukke tijden voor de diverse brandweerkorpsen in Westfriesland, de ene buiten/bermbrand is nog niet geblust of de andere dient zich al weer aan. En dit gaat enkel nog erger worden omdat door het ontbreken van de nodige neerslag de natuur aan het verdorren is en een brand in notime een groot gebied kan bestrijken.

Zo waren er de afgelopen dagen diverse brandjes in o.a. Andijk, Hoorn, Enkhuizen, Koggenland en Opmeer, brandjes die voorkomen hadden kunnen worden door beter op te letten. De Brandweer waarschuwt dan ook om op te letten wat u doet, een weggegooide sigarettenpeuk, een stuk glas, of niet op de juiste wijze met een BBQ omgaan kan al een grote ramp veroorzaken.

Fase 2 voor Westfriesland

Het risico voor een natuurbrand in Westfriesland is hoog, daarom is ook fase 2 aangekondigd voor grote delen van Noord-Holland waaronder Westfriesland. Tijdens fase 2 kunt nu nog wel gewoon genieten van de natuur maar u wordt dan wel verzocht extra alert te zijn en vooral uw gezonde verstand te gebruiken en als u iets verdacht ziet direct 112 te bellen. Tevens is het tijdens fase 2 verboden om bijvoorbeeld snoeiafval te verbranden en ook, als u ondanks een vergunning heeft, geen vuur meer mag maken.

 

Reageren via facebook