32 C
Medemblik
12 augustus 2020 15:15
Medemblik Actueel.

Gemeente en inwoners werken samen verder aan een vitaal dorpshart voor Schellinkhout

SCHELLINKHOUT – De gemeente Drechterland gaat samen met inwoners verder werken aan een vitaal dorpshart voor Schellinkhout. AT Osborne uit Baarn, een gespecialiseerd bureau in ruimtelijke vraagstukken, begeleidt het traject om tot een ontwikkelplan te komen. Dit is de volgende stap na de stedenbouwkundige visie die in februari door de gemeenteraad is vastgesteld. Het uiteindelijke doel is om tot een vitaal dorpshart te komen, waarin wonen, dorpshuis, school en kerk een centrale plek krijgen. 

Begrip voor burgerparticipatie

Verantwoordelijk wethouder George Besseling licht toe: “Van de eerste fase hebben we geleerd dat het goed is om dit proces te laten begeleiden door een extern bureau. Op deze manier kan onafhankelijk gekeken worden naar ieders inbreng en mening en kunnen we gezamenlijk tot een goed plan komen.

Wij hebben ervoor gekozen om een partij in de arm te nemen die bekend is met ruimtelijke ontwikkelingen maar zeker ook oog heeft voor het belang van alle partijen en personen. Wij vonden het hierbij vooral belangrijk dat er begrip is voor wat burgerparticipatie in Drechterland betekent en waar wij, met elkaar, de afgelopen periode zo hard aan hebben gewerkt. Wij zijn blij dat we in AT Osborne zo’n partij hebben gevonden.” 

Wat gaan we doen?

AT Osborne gaat samen met de betrokken partijen, in beeld brengen wat de inhoudelijke eisen en wensen zijn. Vervolgens worden deze verder onderzocht op ruimtelijke en financiële haalbaarheid. Tijdens dit proces wordt voortdurend gekeken naar de denkrichtingen die in de stedenbouwkundige visie zijn benoemd en krijgen de vier pijlers; wonen, dorpshuis, school en kerk een plek.

Inwoners worden regelmatig op de hoogte gehouden over de voortgang. Zodra er een concept ontwikkelplan gereed is, organiseren wij weer een dorpsavond om dit plan aan inwoners voor te leggen.

George Besseling: “Wij vertrouwen er op dat het proces weer net zo goed zal verlopen als de totstandkoming van de stedenbouwkundige visie, met net zo veel energie en plezier, om zo samen tot een breed gedragen ontwikkelplan te komen. Een ontwikkelplan, om uiteindelijk een nieuw dorpscentrum te krijgen waar alle gewenste dorpsfuncties goed vertegenwoordigd zijn.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?