Dierenambulance Schagen stopt deels met ophalen dieren

SCHAGEN – Door een groot gebrek aan vrijwilligers ziet de dierenambulance Schagen/Hollands Kroon zich genoodzaakt om het ophalen van dieren in delen van Hollands Kroon en Schagen te stoppen. De dierenambulance ziet geen mogelijkheid meer om deze dieren op te halen en verzoekt de mensen ze dan zelf maar naar Tuitjenhorn te brengen.

“De vrijwilligers zijn echt onmisbaar”, legt Christel Rodink van de dierenambulance uit. “Zij doen het enorm goede veldwerk en zonder hen zouden wij het niet redden. We proberen op dit moment te roeien met de riemen die we hebben, maar we kunnen niet langer zo’n grote druk op onze vrijwilligers leggen. Als dit tekort gaat doorzetten, dan zal de dierennoodhulp van de dierenambulance moeten stoppen.”

En niet alleen de dierenambulance Schagen-Hollands Kroon blijkt met dit tekort aan vrijwilligers te kampen. Christel hoort ook van andere regio’s en vrijwilligersorganisaties dat ze tegen hetzelfde probleem aanlopen. “De ene vrijwilliger vindt een baan, de ander gaat weer studeren. Normaal gesproken kregen we spontaan nieuwe aanmeldingen, maar dat blijft de laatste jaren achter. Daardoor loopt het nu spaak.”

Aanmelden, vragen of meer informatie?

In Hollands Kroon zijn twee dierenambulances werkzaam, namelijk Den Helder/Hollands Kroon en Schagen/Hollands Kroon. De dierenambulance Den Helder/Hollands Kroon draagt zorg voor het noordelijke deel van Hollands Kroon, dienrenambulance Schagen/Hollands Kroon voor het zuidelijke. Nieuwsgierig naar het werk van de dierenambulance?

Contact met de dierenambulance Den Helder

Voor Den Helder kun je contact opnemen met Ed van Gemst, via telefoonnummer 06 30 02 72 17 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@dierenambulancedenhelder.nl. Ook kun je een kijkje nemen op de website: www.dierenambulancedenhelder.nl.

Contact met de dierenambulance Schagen

Voor Schagen kun je contact opnemen met Lettie Stronk via telefoonnummer 0224 – 551818 of l.stronk@dierenasiel-schagen.nl. Ook kun je een kijkje nemen op de website: https://dierenasiel-schagen.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.