Medemblik Actueel.

Het weer voor zaterdag 23 juni, met vandaag veel bewolking maar ook zonnige momenten
Weerberichten

Weerbericht – bewolkt maar ook ruimte voor de zon

MEDEMBLIK – Vandaag is het overwegend bewolkt maar er zal toch ook ruimte zijn voor de zon om te schijnen. Uit de aanwezige bewolking kan soms wat lichte neerslag vallen maar heel veel zal er niet gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 17 graden bij een vrij matige noordwestelijke wind die in de nacht naar zondag draait naar het noorden/noordwesten. De temperatuur daalt in de nacht naar zondag naar een frisse 10 graden.

De zomer komt eraan

Het is nog even doorbijten, ook de zondag zal nog in het teken staan van de schaapsscheerderskou maar daarna gaat de zomer gas bijgeven. Zondag overdag nog redelijk wat bewolking maar toch al meer ruimte voor de zon en met 17 á 18 graden is het vrijwel gelijk aan het jaarlijkse gemiddelde voor de maand juni. Neerslag gaat er niet meer vallen en de noordwestelijke wind is vrij matig van kracht.

De nieuwe week begint met een overdaad aan zon, de wind is gedraaid van noordwest naar noordoost en voert droge en vooral een stuk warmere lucht met zich mee waardoor de bewolking zal verdwijnen en plaats gaat maken voor de zon. De temperaturen gaan vanaf maandag dan ook flink in de lift, naar een graad of 20 op maandag tot 24 á 25 graden vanaf donderdag. De wind nestelt zich stevig in de noordoosthoek en blijf vrij matig van kracht. De nachttemperaturen gaan ook een flink stuk omhoog, naar zo rond de 16 graden. 

De beoordeling door het KNMI

Een hoogtelaag west van het Iberisch Schiereiland, een hoogterug boven de Britse Eilanden en een hoogtelaag boven Zuidoost-Europa, een zogenaamde Omega-blokkade, zorgen zeker de eerste week voor stabiel weer. Halverwege de komende week (woensdag 27 juni) zien we de NZ-georiënteerde rugas iets oostwaarts verplaatsen, hetgeen zich aan de grond manifesteert als een oostwaartse verplaatsen van het zwaartepunt van een hogedrukgebied. Het betekent voor ons land dat de noordwestelijke aanvoer stopt en plaats maakt voor een noordoostelijke tot later oostelijke aanvoer. Het is halverwege de week de opmaat naar een zomers weertype met kans op het oplopen van maxima richting de 30°C. Pas in eerste weekeinde van juli zien we een kleine kans op een enkele zomerse onweersbui

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

De zevendaagse vooruit blik met veel zon en hoge temperaturen
De zevendaagse vooruit blik met veel zon en hoge temperaturen

Reageren via facebook