Veel bewolking met vanmiddag zonnige momenten

MEDEMBLIK – Door de noordelijke wind is de aanwezige bewolking vrij hardnekkig en lost ook maar slecht op, vanmiddag is er wel kans op geregeld wat zon maar ook dan blijft de bewolking aanwezig. De temperatuur loopt op naar 20 graden en in de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 13 graden.

Bewolking, later meer zon

Ook dinsdag is nog een vrij bewolkte dag maar is er wel wat meer ruimte voor de zon. Aan de temperatuur zullen wij dat niet merken, dankzij de vrij matige noordelijke wind wordt er lucht van boven de Noordzee aangevoerd die er voor zorgt dat het maximaal 20 graden gaat worden. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 13 graden en draait de wind naar het noordoosten.

Woensdag en donderdag, dankzij de noordoostelijke wind, is er veel meer ruimte voor de zon en de drogere noordoostelijke wind zorgt voor een aanvoer van vrij warme lucht wat wij direct merken in de temperatuur, die loopt al snel op tot boven de 20 graden en in de middag wordt het dan al snel 23 graden op woensdag en 24, lokaal 25 graden op donderdag, wat dan wederom de zoveelste zomerse dag voor dit jaar betekend.

Na donderdag een heel ander weertype omdat de wind gaat draaien naar het noorden/noordwesten. De bewolking krijgt weer de overhand maar gelukkig hoeven we de zon niet te missen, die zal ook geregeld te zien zijn. De temperatuur daalt naar 22 graden op vrijdag, zaterdag 21 en zondag 20 graden. Het blijft gelukkig wel droog en de wind is vrij matig 3Bft, waardoor de start van de zomermaand Juni vrijwel gelijk is als het jaarlijkse gemiddelde.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen, met eerst veel bewolking later in de week veel zon