14.6 C
Medemblik
2 juni 2020 10:05
Medemblik Actueel.

Sjaak Botman in zijn verwoeste pand in Medemlbik

Sjaak Botman: ‘Gelukkig dat er geen gewonden zijn gevallen’

MEDEMBLIK – De schrik zit er goed in bij Sjaak Botman, eigenaar van Toyota Botman in Medemblik en Zwaag. Donderdagmiddag brak er een spant in het dak van zijn werkplaats. De oorzaak was de enorme hoeveelheid regen die in zeer korte tijd naar beneden kwam vallen.

Sjaak Botman: Onheilsbelletje

Sjaak Botman werd gebeld door een werknemer van het bedrijf in Medemblik en wist direct dat er iets helemaal niet goed was in Medemblik. Samen met broer Peter zijn ze direct naar Medemblik gereden waar de ontreddering toesloeg. Tegen NH Nieuws verslaggeefster Emmelie Valkenburgh zegt Sjaak Botman: “Als je hier naar kijkt voel je gewoon een hoop triestheid op komen, we hebben hier jarenlang gewerkt, hebben hier jarenlang het bedrijf hier gehad en dit is niet een einde die je graag ziet van je bedrijf, het is een hele grote schade en ik weet niet hoe dit gaat verlopen.

Lees ook: Dak Toyota Botman ingestort, werknemer kon nog net op tijd wegspringen

Het is een trieste aanblik binnen in het pand, overal liggen plafonddelen, plassen water en een groot gat in het dak op de plek waar de spant is gebroken. “Toen ik een half uur nadat de ramp was gebeurd waren de mensen nog behoorlijk ontdaan en stonden nog te trillen van de schrik,” zegt Sjaak Botman.  Het hele gebeuren heeft een behoorlijke impact op de mensen gehad.

Sjaak Botman is blij dat er enkel materiële schade is en geen persoonlijke letsel, dat zou nog veel erger geweest zijn aldus Botman. Het familie bedrijf van Sjaak Botman zit sinds 1971 in het pand aan de Randweg in Medemblik, en wat voorheen de ‘dorpsgarage’ lijkt nu een triest einde te gaan worden van het bedrijf in Medemblik. Voorlopig moeten alle klanten van Botman die normaal naar Medemblik kwamen naar Zwaag moeten rijden met hun auto.

Meer bedrijven hadden wateroverlast

Dat de zware neerslag van donderdagmiddag erg lokaal was blijkt wel uit metingen, zo viel er in Enkhuizen amper 3mm maar in Medemblik in 10 minuten tijd 12mm aan neerslag. Bij de buren van Sjaak Botman, Conyplex had men ook last van de enorme neerslag.

Reageren via facebook