12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:59
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Oplichter Niels Dudink hoort 6 maanden cel eisen

MEDEMBLIK – Oplichter Niels Dudink moet van het Openbaar Ministerie 6 maanden de cel in vanwege de vele oplichtingszaken die achter zijn naam staan en het gebruikmaken van valse namen zoals Niels Slijkerman bij verkoop van goederen die hij daarna niet levert.

Oplichter laat spoor van ellende achter

Dudink, die zelf niet aanwezig was, blijkt een lange lijst van oplichtingspraktijken achter zich aan te slepen, waarbij de familie van Dudink ook niet werd ontzien. Deze kregen van Niels Dudink te horen dat hij ernstig ziek was en de verzekering zijn medicijnen en behandeling niet wilde betalen waarna de familie van Dudink geld naar hem overmaakte.  Maar ook compleet vreemden vielen ten prooi aan de oplichtingspraktijken van Niels Dudink.  Zo heeft hij op 8 augustus 2015 iemand via marktplaats een kaartje van Ajax – Rapid Wien verkocht voor 75 euro maar deze nooit geleverd waarna de man aangifte heeft gedaan van oplichting.

Lees ook: Medemblikse oplichter op TV

Op 7 december 2016 verkocht hij 2 kaartjes van Adelé aan zijn eigen nicht die samen met een vriendin naar haar concert zouden gaan, voor 200 euro mochten zij de kaarten kopen, de kaarten waren zo duur omdat het zgn. vipkaarten waren, en omdat te bewijzen stuurde Dudink een mailtje waarin Sony verklaarde dat het om vipkaarten ging en om het nog betrouwbaarder te maken moeste beide dames een foto van zichzelf meesturen waarna de kaarten bij de kassa klaar zouden worden gelegd.  Ondertussen voelden de twee vrouwen zich niet happy en belden Sony op, deze verklaarde dat zij nooit een mail hebben verstuurd en dat ook het emailadres niet klopte waarna direct de Ziggo Dome werd gebeld en ook daar hoorden beide dames dat er geen vipkaarten klaarlagen voor hun waarna ze naar de politie zijn gestapt en aangifte hebben gedaan.

Ondertussen probeerde de nicht van Niels Dudink nog wel om het geld terug te krijgen, hij mocht zelfs in termijnen betalen maar hij reageerde nergens meer op.

Iemand anders zijn huis verhuren

Op 7 maart 2016 ging Niels Dudink helemaal over de scheef door het huis die hij huurde maar omdat hij een betalingsachterstand had het huis moest verlaten, zelf ging verhuren voor 850 euro per maand. I no time was er een aankomende huurder die veel zin had het huis te huren. Hiervoor moest hij in totaal 1550 euro overmaken naar Niels Dudink en hij alle papieren in orde ging maken.  Dit duurde een langer tijd en de huurder begon onraad te ruiken.  Toen deze er achterkwam dat Dudink ook maar gewoon de huurder was het van huis en niet de eigenaar kwam de man in contact met de werkelijke eigenaar en die vertelde hem dat hij het huis uit moest vanwege een huurachterstand. Hierop besloot de aankomende huurder contact met Dudink op te nemen maar die leek van de aardbodem te zijn verdwenen waarna de aspirant-huurder aangifte heeft gedaan bij justitie.

Ook verkocht Dudink via marktplaats 3 laptops aan een koper die hiervoor 435 euro betaalde maar de goederen nooit geleverd heeft gekregen. En heeft hij een scooter laten repareren bij een bedrijf in Hoorn en ook daar de rekening nooit betaald.

Als laatste presteerde Niels Dudink het om een Volkswagen Golf van ruim 18.000 euro te kopen en op de dag van aflevering het stortingsbewijs te tonen aan de garagehouder waarna de auto op zijn naam werd gezet en hij wegreed. Toen de garagehouder een paar dagen later nog steeds geen geld had en hij bij Dudink zijn woonadres ging kijken trof hij een lege woning aan waarna er direct aangifte is gedaan van oplichting.

Niet veel later werd Dudink aangehouden in de Golf en werd de auto in beslag genomen en teruggebracht naar de garage in Nibbixwoud. In een verklaring zegt Dudink dat hij de VW Golf wel heeft betaald of in ieder geval wilde betalen alleen was het niet zover gekomen.

De Officier van Justitie eist een gevangenisstraf van 6 maanden en ook moet hij zijn slachtoffers schadeloosstellen, zo moet hij de huurder van de woning 1650 euro betalen, de kopers van de kaarten volledig schadeloosstellen. 

De rechtbank doet op 15 juni om 12:45 uur uitspraak.

 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?