Ook de dames rijden nu het grote parcours in Wervershoof (Foto aaangeleverd)

Wielrensters Wielerronde Wervershoof rijden grote parcours

WERVERSHOOF – Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) verzorgt zondag 27 mei de wielerronde van Wervershoof. Dames gaan voor het eerst op het grote parcours de strijd met elkaar aan.

Grote parcours door Wervershoof

Het programma gaat om 10.00 uur van start met de sportklasse heren. De deelnemers leggen zestig kilometer af over de befaamde Omloop van Wervershoof: Raiffeisenlaan, Dorpsstraat, De Hoek, Zijdwerk, Molenweg, Parallelweg, Vok Koomenweg, Europasingel en weer de Raiffeisenlaan op. Aan de start staan onder meer Lennart Aker, Chris Ruiter, Jaap Dudink, Robin Schweigl, Richard Koorn en Edwin Sierkstra. Zal Arjen Bos na zijn overwinningen in 2016 en 2017 dit jaar zijn titel prolongeren?

De dames gaan om 11.45 uur van start en rijden dezelfde afstand. Onder meer Maartje de Boer en Pernilla van Rozelaar verschijnen aan de start. 

Na de huldiging van de dames beginnen om 13.30 uur de elite heren. Zij rijden 120 kilometer. De renners bestaan onder meer uit Ruud Appelman, Tim Groot, Jeroen Koorn, Bart Mol en Robbert-Jan Mol. 

Univé Grand Prix van Medemblik

De dag eindigt met de Univé Grand Prix van Medemblik. Alle geïnteresseerden uit de gemeente Medemblik (zonder KNWU-licentie) gaan om 16.45 uur de strijd met elkaar aan over een afstand van vijftig kilometer. De route gaat over Raiffeisenlaan, Dorpsstraat, De Hoek, Simon Koopmanstraat, Europasingel en weer de Raiffeisenlaan. Deelname kost 10 euro, waarna deelnemers verzekerd zijn voor lichamelijk letsel.

Deelnemers kunnen zich vanaf 09.00 uur inschrijven bij Sport- en Wellnesscenter De Dars, Europasingel 114-116 in Wervershoof. Meer informatie op www.knwu.nl of www.wielerrondewervershoof.nl

SWW nodigt eenieder uit om de deelnemers aan te moedigen langs het parcours.

Reageren via facebook