Dierenambulance West-Friesland niet meer welkom bij dierenasiel

HOORN – Ernstig wangedrag van de vrijwilligers van de Dierenambulance West-Friesland blijkt de stichting nu op te breken nu zij te horen hebben gekregen dat zij niet langer na sluitingstijd katten mogen brengen naar de Dierenasiel in Hoorn.

Dierenambulance

Volgens het NHD heeft de Dierenasiel Hoorn de opdracht gekregen om zwerfdieren op te vangen, en dat dit jarenlang vlekkoos verliep en dit nog steeds het geval is als de Dierenambulance Hoorn erbij is betrokken. Maar sinds Katinka Slot uit Westwoud na onenigheid vertrok bij de Dierenambulance Hoorn en Dierenabumlance West-Friesland oprichtte is het hommeles tussen beide dierenambulances.

John Tonneman van dierenasiel Heberdine Japin Timmer zegt in het NHD: ,,Ze varen helemaal hun eigen koers en hebben zo hun eigen ideeën over het opvangen van dieren, Als we daar in mee zouden gaan, zit het asiel binnen de kortste keren vol. Er wordt heel snel grof verbaal geweld gebruikt. Daarom hebben wij, om onze medewerkers daartegen te beschermen, besloten niet langer samen te werken.’’. 

Katinka Slot van de Dierenambulance West-Friesland zegt erg verdrietig te zijn door alle beschuldigingen en zegt tegen het NHD dat nergens iets is terug te vinden over iets van een negatieve houding richting de dierenasiel. ,,Het enige wat ze aan het doen zijn is ons onderuit te halen,” zegt Slot tegen het NHD.

De Dierenbescherming is nu op verzoek van de West-Friese gemeenten een onderzoek gestart naar deze kwestie en gaat gesprekken voeren met alle betrokkenen om daarna een advies uit te brengen.  Carmen Silos van de Dierenbescherming zegt tegen het NHD: ,,Iedereen kan een dierenambulance beginnen, je plakt een sticker op je bus en gaat rijden.”

Reageren via facebook