Medemblik Actueel.

Danny Leung vereeuwigd in boek
Danny Leung vereeuwigd in boek
Algemeen

Danny Leung vereeuwigd in boek

MEDEMBLIK – Al tientallen jaren een begrip in Medemblik en ook buiten Medemblik, waar voorheen een schoenenzaak zat, een kroeg, een discotheek en een visrestaurant heeft Danny Leung jaren geleden onderkomen gevonden om zijn Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant Danny Leung te beginnen.

Het restaurant is al enige tijd geleden overgegaan in andere handen maar de naam van Danny Leung, met nu een restaurant in Andijk, pronkt nog steeds aan de gevel en sinds vandaag ook in een boek over de Chinees Indisch Restauranten in Nederland, wat een verdwijnend fenomeen blijkt te zijn.

Schrijver van het Boek Mark van Wonderen vertelt hoe hij op zijn rondreis langs alle chinese restaurants hoe vergane glorie heel erg mooi kan zijn, treurnis in zekere zin. “Veel Chinees Indische restaurants hebben overduidelijk betere tijden gekend: De klandizie neemt af, het vloerkleed verslteten, de plakletters op het raam zijn door de zon verweerd en het pand kan ook wel eens een likje verf gebruiken,” schrijft van Wonderen in zijn voorwoord.

En natuurlijk mag in het boek dat een ode is aan een uniek fenomeen ook Danny Leung in Medemblik en Andijk niet ontbreken, samen met nog 1089 andere restaurants.

Reageren via facebook