advertenties

WIJDENES – In een bedrijf aan de Blokdijk in Wijdenes woedt een grote, uitslaande brand. Daarbij komt veel rook vrij. Mogelijk is er ook asbest vrijgekomen, meldt NH Nieuws

Het vuur woedt in twee panden van een zaak die is gespecialiseerd in feestverlichting en kerstdecoratie. Boven het bedrijf hangen grote rookwolken die in de wijde omgeving te zien zijn. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ligt een van de panden volledig in de as, het andere probeert de brandweer nog te redden. 

Vuurzee

Door de grote hoeveelheid kunststof in het bedrijf is de rookontwikkeling groot. Ook zit er asbest in de dakplaten van de panden. De brandweer heeft onderzocht of er gevaarlijke stoffen in de rook zitten. Asbest is alleen aangetroffen op het terrein van het bedrijf.

Volgens de brandweer ontdekte de directeur van het bedrijf, die ernaast woont, de brand zelf. Niemand is gewond geraakt. Ondanks dat kantoorruimte, een showroom en opslagruimte zijn gesneuveld, verwacht het bedrijf dat de levering van kerstspullen niet in gevaar komt. De voorraden zijn groot en kunnen ook op tijd worden aangevuld. Er wordt onder meer versiering geleverd aan Schiphol, De Bijenkorf en stadscentra.

 

Lees ook eens

Brandstichting WF-gasthuis door patiënt

Reacties …