advertenties

MEDEMBLIK – De vrijwilligers van kinderboerderij ’t Langoortje in Medemblik zijn radeloos. Voor de derde keer in korte tijd zijn dieren gestolen. “Het hoort niet in je op te komen om beesten van een kinderboerderij mee te nemen. Echt absurd”, aldus vrijwilliger Sandra Okx, tegen NH Nieuws verslaggever Maarten Edelenbosch

In maart werden al cavia’s en konijnen meegenomen. En in de afgelopen dagen verdween een gans en werd opnieuw het caviahok leeggeroofd. Maar hoe ze bij de cavia’s zijn binnengekomen is de vrijwilligers een raadsel. “De dieren zitten in de stal. Ze zijn via het geitenhok binnengekomen. Maar daar zitten meerdere pinnen en sloten op. Misschien dat ze zich hebben ingesloten en dat ze daarna hun slag hebben geslagen”, vertelt Sandra.

‘Heel zielig’

Hoe dan ook, ze hebben er flink de balen van. Zo ook de jonge vakantiehulp en veelvuldig bezoeker, Milo. “Ik vind het heel zielig. Cavia’s zijn mijn lievelingsbeesten. Dat ze er nu niet meer zijn is wel heel jammer.”

Mogelijk nieuwe diefstal

Vandaag blijkt dat er mogelijk weer een dier is verdwenen. Een kwakereend is al twee dagen zoek. Ze kunnen niet zijn ontsnapt volgens de vrijwilligers. “De cavia’s zitten in een hok op stal. En we hebben twee ganzen die al jaren samen zijn. Die laten elkaar nooit alleen. En dat geldt ook voor de eenden.”

Er wordt de komende tijd flink geïnvesteerd in beveiliging. Er komen camera’s en extra sloten. En dat geld kunnen ze eigenlijk niet missen. “We willen een hek rond onze vijvers zodat we vogels niet meer hoeven op te hokken en een toestel voor de geiten. Dat kan nu niet.” Milo heeft nog wel een boodschap voor de dieven. “Het zijn hele stomme dieven en ze moeten dit nooit meer doen.” Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Lees ook eens

Bestevaer letterlijk aan de grond

Reacties …