8 C
Medemblik
1 december 2020 08:58
Medemblik Actueel.

Sponsoractie Een thuis in het ziekenhuis Britt en Iris
Sponsoractie Een thuis in het ziekenhuis Britt en Iris

Sponsoractie kinderafdeling Westfriesgasthuis

HOORN – De afdeling Kind & Jeugd van het Westfriesgasthuis start een inzamelingsactie voor een verbouwing van de afdeling. Hoewel die voldoet aan de eisen om goede zorg te leveren, ontbreekt het ‘thuisgevoel’. Er is € 300.000 nodig om de verbouwplannen mogelijk te maken.

Een thuis in het ziekenhuis

Uit onderzoek blijkt dat kinderen beter herstellen in een omgeving die voelt als thuis. Linda Steltenpool, verpleegkundige afdeling Kind & Jeugd, vertelt: “Dat is precies onze reden om geld in te zamelen voor een verbouwing. Want niet alleen de zorg moet goed zijn, we willen ook graag dat de omgeving bijdraagt aan het herstel en het welzijn van de kinderen en tieners in ons ‘huis’. Met de verbouwing creëren we meer speelruimte en veel daglicht op de afdeling.” Ze vormt met een aantal collega’s de drijvende kracht achter het initiatief. Tot de wensen horen: een interactieve wand, een ‘chill’-hoek voor tieners en een plek om gezamenlijk te kunnen eten en activiteiten te doen.

Klein gebaar of gulle gift

Linda en haar collega’s hopen dat zoveel mogelijk mensen willen sponsoren. “Of dat nu een kleine bijdrage is in een van onze spaarhuisjes of een mooi bedrag dat wordt overgemaakt naar de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Alles is welkom.”

Meedoen?

Wil je met je sportclub of school meedoen? Meld het via de actiepagina op Facebook (of mail naar L.A.C.Molenaar@westfriesgasthuis.nl). Op facebook.com/eenthuisinhetziekenhuis is de sponsoractie te volgen en worden tips en ideeën gegeven om zelf acties op te zetten.

Reageren via facebook