23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:47
Medemblik Actueel.

Rob hartog wint OW Cup Assen (Foto: Medemblik Actueel / Erik de Ruijter)
Rob hartog wint OW Cup Assen (Foto: Medemblik Actueel / Erik de Ruijter)

Rob Hartog wint bij gastoptreden in de OW Cup

ABBEKERK – Rob Hartog heeft zaterdag 28 april een overwinning gescoord bij een gastoptreden in de NK SuperCup 600 van de OW Cup. De coureur uit Abbekerk deed daarnaast op het TT Circuit Assen belangrijk testwerk in aanloop naar de komende World Supersport evenementen.

OW Cup

Rob Hartog gebruikte de racedag van de OW Cup als een mooie gelegenheid om diverse zaken uit te proberen aan zijn Kawasaki ZX-6R met Front Row Components. Zaterdagochtend werden er twee kwalificatietrainingen verreden, waarbij Hartog onder andere een nieuw motorblok kon inrijden. Na de twee sessies mocht Hartog vanaf pole position vertrekken en was tevreden met zijn tijd van 1’42.985 op dit type circuit van Assen.

De wedstrijd werd verreden onder rare omstandigheden. Bij de start was het droog en wist Hartog meteen ook een gat te slaan. Na een aantal ronden begon het te druppelen en vervolgens te regenen. De Kawasaki-rijder koos ervoor om geen risico’s te nemen en zo wist Kevin van Leuven dichterbij te komen. Later in de race werd het weer droog. Hartog kon een gat slaan en de overwinning veilig stellen.

Commentaar Rob: ‘Het doel was om diverse dingen te proberen aan de motor en daar zijn we in geslaagd. Het was daarom ook een nuttige dag en ik ben ook tevreden over de tijden die ik heb kunnen rijden. Tijdens de race begon het te regenen en op dat moment heb ik het even wat rustiger aan gedaan, omdat ik ook geen richtpunt voor mij had. Later toen het droog werd weer kunnen versnellen en de race winnend afgesloten.

De volgende wedstrijd voor Team Hartog – Against Cancer is over twee weken, dan wordt er van 11 t/m 13 mei gereden in de World Supersport op het circuit van Imola in Italië.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?