7.7 C
Medemblik
24 november 2020 07:50
Medemblik Actueel.

Plantenruilbeurs bij het Rundveemuseum in Aartswoud (Foto: Hanneke de Boer)
Plantenruilbeurs bij het Rundveemuseum in Aartswoud (Foto: Hanneke de Boer)

Plantenruilbeurs bij het Rundveemuseum

AARTSWOUD – Op zondag 6 mei is het terrein rond het Rundveemuseum het decor van een plantenruilbeurs. Tussen 13.00 en 16.30 uur staan diverse liefhebbers hun plantjes en stekkies te ruilen of voor een prikkie van de hand te doen. Over een prikkie gesproken: voor het buitengebeuren wordt geen entree gevraagd. Natuurlijk is ook het museum te bezoeken. Dan gelden wel de normale toegangsprijzen.

Plantenruilbeurs jaarlijks terugkomend evenement

Het is die dag dus natuur in optima forma: flora en fauna zijn beide ruimschoots aanwezig. Annelies en Margriet, de beide dames die de plantenruilbeurs jaarlijks organiseren weten niet van te voren welke planten te zien zullen zijn. Wel is zeker dat er een grote verscheidenheid aan vaste planten, kruiden, wilde planten en groenteplanten o.a. tomatenplantjes, paprika’s, pepers en courgettes is. En er zijn “vergeten groenten”.

Vergeten Groenten

Die “vergeten”groenten worden ook weer in de moestuin achter het museumgebouw geplant en gezaaid. Bijna vergeten natuur: dat past uitstekend bij het museum. Denk maar aan de koeien, schapen, geiten en kippen. Dit zijn schaars voorkomende Hollandse rassen die door het museum voor uitsterven worden behoed. Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens een prachtig plaatje oplevert! Puur natuur dus daar in Aartswoud…

Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Reageren via facebook