Bestuur FC Medemblik- ‘kans voor zaterdagvoetbal’

MEDEMBLIK – Er moest zelfs een bestuurscrisis aan te pas komen om het huidige bestuur de kans te geven de plannen uit te werken. Door het wegstemmen van Ed Verwoest, Paul de Winter en Bert Glim door de leden van FC Medemblik kreeg het bestuur de mandaat om de plannen om op de zaterdag te gaan voetballen en niet meer op de zondag verder te gaan uitwerken.

Zaterdagvoetbal nog geen feit

Het bestuur heeft nu alles op papier gezet en komt tot de conclusie dat voor het bestuur duidelijk is geworden dat zij verder kan gaan met het uitwerken van de switch van zondag naar zaterdagvoetbal in Medemblik.  Een definitief besluit zal worden genomen tijdens extra ledenvergadering waar de leden dan voor of tegen kunnen stemmen.

Zware taak

Het bestuur wacht nu een zware taak om alle zaken uit te werken en op papier te krijgen. Zo moeten zij beoordelen of FC Medemblik wel genoeg capaciteit heeft om alle wedstrijden op de zaterdag te kunnen laten spelen en dan ook nog op schappelijke tijden. Maar ook moet het bestuur gaan inventariseren hoe het zit met de competitiekansen en de mogelijkheden op prestatief gebied, dit geldt zeker voor de wat oudere jeugd als de JO16 en JO17 die bij spelen op zaterdag een veel groter aanbod krijgen van teams in de competitie.

Overleg KNVB

Het bestuur zal ook in overleg gaan met de KNVB over welke vormen van ondersteuning er zijn en wat de mogelijkheden zijn voor de selectieteams om wel op een gelijkwaardig niveau te kunnen blijven voetballen. Het bestuur heeft de mogelijkheid om al met twee teams die ook van de zondag naar de zaterdag zijn gegaan te gaan praten om er zo achter te komen tegen welke problemen zij aanliepen, dit zijn voetbalclubs uit Haarlem en Alkmaar.

Hans Nipshagen komt terug

Oud-voorzitter en drijvende kracht achter de fusie van MFC met DEK in FC Medemblik heeft het bestuur aangegeven dat hij wel wil gaan plaatsnemen in de werkgroep die deze punten moeten gaan uitwerken en eventuele vervolgstappen in kaart gaan brengen.

Reageren via facebook