Schuur Wervershoof in as gelegd door brand

WERVERSHOOF – Zaterdagavond 31 maart is rond 23.00 uur een felle schuurbrand ontdekt aan de Matjador in Wervershoof. Politie en brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Een schuur bij een woning bleek in brand te staan.

Felle uitslaande brand

Het ging om een uitslaande brand. De brandweerlieden hadden het vuur al snel onder controle. In het NHD. vertelt de eigenaar Rens van Schoor van de schuur dat hij werd wakker gemaakt door de buurman waarna zij snel de kinderen hebben wakker gemaakt en naar de buren gebracht. De schuur zelf stond toen al in lichtelaaie.  De ravage is echt enorm, in de schuur stonden een koelkast, de fietsen en nog veel meer spullen.

Veel erger gekund

Maar het had allemaal veel erger gekund. ,,Je moet er niet aan denken dat het vuur was overgeslagen. Het was nu al zo heet dat de ramen aan de achterkant van ons huis zijn gesprongen, en ook die bij de buren. Maar we kunnen nog wonen en voor de rest is het verzekeringswerk’’, aldus de zelfstandig timmerman. ,,Mijn werkplaats met al mijn gereedschap zit gelukkig in Onderdijk, dus ik kan dinsdag weer gewoon aan de slag,” vertelt Rens van Schoor verder

Lees ook: Brand verwoest bijgebouw Wervershoof

Oorzaak onbekend

Over de oorzaak van de brand tast men nog in het duister, mogelijk is kortsluiting de oorzaak geweest daar er ook stroom in het schuurtje aanwezig was. Persoonlijke ongelukken hebben zich gelukkig niet voorgedaan.

Reageren via facebook