Noord-Holland Noord zeer succesvol in realiseren Banenafspraak

REGIO – Werkgevers in Noord-Holland Noord behoren landelijk gezien tot de koplopers in het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doelstelling tot en met eind 2018 is namelijk 926 extra banen erbij in de regio, maar inmiddels heeft Noord-Holland Noord al 1.514 extra banen gerealiseerd – 588 banen meer.  

Jeroen Veerman, bestuurder RPAnhn namens VNO-NCW, is trots op wat werkgevers in de regio bereikt hebben sinds de Banenafspraak in werking trad: “In Noord-Holland Noord scoorden we in 2016 ook al ruim boven de doelstellingen die we met elkaar moesten behalen. Ik ben blij dat we die stijgende lijn hebben kunnen vasthouden. Een opsteker voor de regio!” Ook Ben Tap, bestuurder RPAnhn namens de regio West-Friesland, is enorm blij met de resultaten. Hij ziet de samenwerking in de regio als een belangrijke factor die bijdraagt aan het succes: “ Het bewijs dat in onze regio deze samenwerking werkt zien we terug in onder meer dit mooie resultaat. Daar mogen we met elkaar zeker trots op zijn!”

Succesvolle samenwerking aanpak arbeidsmarktvraagstukken

De banenafspraak is een afspraak tussen het kabinet en sociale partners om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In Noord-Holland Noord worden activiteiten voor de realisatie van de Banenafspraak georganiseerd door RPAnhn. In RPAnhn werken werkgevers, werknemers, gemeenten, UWV en onderwijs samen om arbeidsmarktvraagstukken aan te pakken. Voor de uitvoering van de Banenafspraak is het resultaat van die samenwerking onder meer één aanspreekpunt waar werkgevers terecht kunnen met al hun personeelsvragen: het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN). Adviseurs van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord zoeken geschikte kandidaten voor vacatures, maar adviseren werkgevers bijvoorbeeld ook over mogelijke subsidies of verzorgen begeleiding voor zowel de werkgever als kandidaten.

Reageren via facebook