Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – in de (vroege) ochtend eerst nog sneeuw, later buien

MEDEMBLIK – Vanochtend valt er eerst lokaal nog sneeuw maar deze zal snel overgaan in regen, in de middag vallen er nog enkele buien bij een krachtige bij vlagen harde wind uit het zuiden. De middagtemperatuur is met 8 graden ruim boven normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt.

Vrijdag een droge vrij zonnige dag, overdag 7 graden, in de nacht naar zaterdag rond het vriespunt en de wind waait uit het westen en is vrij matig van kracht. Het weekend verloopt ook vrij zonnig met zo nu en dan wat stapelwolken en het blijft droog. De wind is op zaterdag zwak 2Bft en op zondag matig 3Bft. Temperatuur op zaterdag 6 graden en op zondag 7 graden.

Maandag is er weer kans op enkele buien maar ook de zon zal regelmatig te zien zijn. Met 7 graden blijft het onverandelijk warm voor de tijd van het jaar. De wind is matig 4Bft en waait uit het noordwesten. Vanaf dinsdag gaat de wind draaien naar eerst het noorden op dinsdag later doordraaiend naar het noordoosten waardoor er koudere en droge lucht onze kant kan opkomen.

Maar of het tot een langere vorstperiode gaat komen is nog maar de vraag, zoals de kaarten er nu bij liggen zal het enkel in de nacht 1 of 2 graden gaan vriezen en blijft de temperatuur overdag rond de 4 graden schommelen.

Reageren via facebook