19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 18:46
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – winterse buien met kans op onweer

MEDEMBLIK – Ook vandaag hebben wij te maken met vrij onstuimig herfstweer waarbij er regelmatig een bui valt waarvan sommigen uit winterse neerslag kunnen bestaan en ook een klap onweer is tijdens een bui niet uitgesloten. De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden bij een harde wind uit het westen tot noordwesten. In de nacht naar  donderdag trekt de wind verder aan en gaat het langdurig regenen.

Donderdag is de kans op een heuze westerstorm groot, de wind neemt toe tot stormachtig maar tijdens buien naar stormkracht met rukwinden tussen de 90 en 110km/u. De buien komen soms met bakken tegelijk uit de hemel vallen en met een graad of 6 is het ook wel gedaan met de temperatuur. Tegen de avond neemt de wind wat af in kracht.

Vrijdag en zaterdag zijn ook nog sterk wisselvallige dagen met buien maar ook perioden met zon, overdag 4 graden in de nacht ligt de temperatuur rond het vriespunt en is er kans op gladheid tijdens de zonsopkomst door opvriezing natte weggedeelten. Zondag is er wat meer ruimte voor de zon maar de buien zijn we dan nog niet kwijt. Overdag 3 graden in de nacht 0 graden en de wind is matig en waait uit het zuiden.

Reageren via facebook