8.8 C
Medemblik
27 oktober 2020 07:38
Medemblik Actueel.

Medemblik doet niet mee aan wiet-experiment.

MEDEMBLIK – De Vereniging Nederlandse Gemeenten wil het het kabinet, het Openbaar Ministerie en de politie om tafel om gezamelijk een plan op te stellen waarin gemeenten kunnen gaan experimenteren met het gedoogd telen van cannabis.

Veel gemeenten zien een kans om zo de overlast van illegale hennepteelt aan te pakken en terug te dringen. De VNG zegt dat een goede spreiding over het land en sluitende afspraken de veiligheid ten goede komt. Het experiment moet volgens de VNG écht gaan bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid en volksgezondheid bij cannabisteelt en de verkoop van cannabis.

Medemblik wacht uitkomsten experiment af

Harry Katstra, woordvoerder van de gemeente Medemblik, zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel dat het college van Medemblik van mening is dat in Noord-Holland al voldoende gemeenten zich hebben aangemeld voor het experiment en dat zij de evaluatie afwachten.  Mocht de evaluatie positief uitpakken dan zal het college het op de bestuurlijke agenda gaan zetten.

Reageren via facebook