Medemblik Actueel.

Vrijwilligers bevestigen de zonnepanelen boven op de kleedkamers van vv MOC. Foto Henk Gutter
Algemeen Voetbal

Voetbalclub MOC wordt nog groener dankzij 30 zonnepanelen

MIDWOUD – Door de aanschaf van 30 zonnepanelen wordt voetbalvereniging MOC uit Midwoud nóg groener. De energiemaatregel past binnen het beleid van de club, door het energieverbruik drastisch te verminderen. Goed voor het milieu en voordelig voor de clubkas.

Eerder werden er al meer energiezuinige maatregelen getroffen op het complex aan De Tripkouw. Zo werden de lampen in en rond de kantine vervangen door LED-verlichting en is er gekeken naar het beheer van alle apparaten. Ook werd in 2014 een zonneboilersysteem geplaatst, waarmee warm water opgewekt wordt.

Wens

Daarnaast is er de wens om de lampen op het trainingsveld van LED-lampen te voorzien, om ook zo het gebruik te verminderen. Deze vraag is neergelegd bij de Gemeente Medemblik.

De Fitte Vutters – een groep vrijwilligers die zich iedere maandag inzet voor de voetbalclub – zorgt voor de groene vernieuwingen. De maatregelen leveren de vereniging nu al veel plezier op. Werd er in 2011 nog 27 duizend KWU gebruikt, nu is dat nog maar 13 duizend. Goed voor het milieu, maar ook gunstig voor de kosten van de club.

Dorpsveiling

Het idee voor het plaatsen van zonnepanelen was er al langer. Een flinke donatie van de Dorpsveiling Mid- en Oostwoud én een subsidie vanuit de provincie, maakt de hele operatie nu kostenneutraal. Met andere woorden: vanaf dag 1 werken de panelen in het voordeel van MOC. De vereniging is de organisatie van de Dorpsveiling en de provincie hier zeer dankbaar voor.

Reageren via facebook