Medemblik Actueel.

De prins en zijn adjudant tussen de dansmariekes (Foto aangeleverd)
Bijeenkomsten

Jacques van Neyenhof is de nieuwe Prins de Zotte III Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Jacques van Neyenhof en Thijs Bakker zijn tijdens een geanimeerde zitting in De Dres, afgelopen zaterdag 11 november gekozen als respectievelijk Prins De Zotte III en Adjudant Thomie.

De prins zwaaide de afgelopen twee jaar ook al de scepter in Krielenland en was in de jaren tachtig van de vorige eeuw lid van de Raad van Elf onder Jamani en Aristoteles. Met zijn 53 jaar, getrouwd, twee kinderen en bedrijf in computer- en scheepsvloeren, blijft hij zich inzetten voor het carnavalsgebeuren in Krielenland. Op basis van een fotocollage van vele medewerkers die hun steentje bijdroegen de afgelopen vijftig jaar en aan de hand van een vraagantwoordspel bleef het profiel van Jacques van Neyenhof over.

Adjudant Thomie (hobby bromfietsen) staat hem bij. Thijs Bakker, 24 jaar, beroep lichttechnicus bij filmproductiebedrijf. Aangename verrassing was de herintroductie, na dertig jaar afwezigheid, van de Dansmariekes, een pittige meidengroep, die onder leiding Sarah Koning een spetterende show opvoerde.

De toenmalige Dansmariekes moesten in 1987 stoppen, door enkele bezorgde ouders. Mede door de geslaagde muziekkeuze van Nicole en Eline ontstond er een authentiek carnavalssfeertje en was het wij-gevoel duidelijk aanwezig. Alle voortekenen wijzen weer in de richting van een geslaagd carnavalsseizoen 2017-2018 in Krielenland.

Reageren via facebook