Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblikker Paul Rietmeijer wil duidelijkheid HVC over komst ammoniakwasser

MEDEMBLIK – Paul Rietmeijer(68) woont aan de Oosterhaven in Medemblik en is de voortdurende stankoverlast van het vuilstortterrein meer dan zat. Rietmeijer heeft HVC nog twee maanden de tijd gegeven om duidelijk te maken wanneer er een ammoniakwasser komt op het vuilstortterrein om zo van de stankoverlast af te zijn.

Een ammoniakwasser heeft als doel de lucht die bij het composteren van afval vrijkomt te zuiveren, vaak wordt hier water voorgebruikt dat als een soort van fijnmazig net fungeert, de stank wordt uit de lucht gefilterd op deze manier.

Rietmeijer is het zat om nog langer overlast te hebben van de vuilnisbelt, sinds mei van dit jaar heeft hij al 30 tot 40 keer aan de bel getrokken bij HVC zegt Rietmeijer in het NHD. “Vooral in periode van hitte waren er heftige stankexplosies, om bijna van over te geven,” aldus Rietmeijer.

Om Rietmeijer tegemoet te komen heeft HVC afgelopen dinsdag een E-Nose geplaatst, dat is een electronisch apparaat die de luchtkwaliteit in de gaten houdt. Jan Mulder van HVC kwam hoogstpersoonlijk langs om Rietmeijer te vertellen dat ook HVC van de vele klachten af wil maar dat intern de neuzen bij HVC nog niet dezelfde kant op wijzen als het gaat op welke manier dit moet worden gedaan.

Mocht HVC niet binnen twee maanden met een werkende oplossing komen door bijvoorbeeld het plaatsen van een ammoniakwasser dan gaat Rietmeijer het hogerop zoeken.

Meer over HVC in dossier HVC

 

Reageer op dit onderwerp