Medemblik Actueel.

Archief foto
Schaatsen & skeeleren

Schaatsen: Irene Schouten 2e op eerste massastart van schaatsseizoen

HEERENVEEN – In ijsstadion Thialf in Heerenveen was het eerst de beurt aan de vrouwen. In de eerste heat wist het 18-jarige talent Rachelle van de Griek uit Heiloo de pelotonsprint te winnen achter de twee koplopers. Janneke Ensing, de nummer twee van het Nederlands kampioenschap mass start 2016, won de heat. 

Irene Schouten miste in haar heat de kopgroep. “Daar had ze bij moeten zitten”, zegt haar coach Jillert Anema. Toch reed Schouten het gat naar de kopgroep dicht. “Daar liet ze haar klasse zien.” Uiteindelijk kwam het aan op de sprint. “Dit is mijn sterke punt”, zegt Schouten. Ze sprintte op de eerste rij, maar de West-Friese werd geklopt door Suzanne Schulting, meldt NH Sport.

Woensdag is er tijdens NH Sport meer aandacht voor de mass start. Dan vertelt Irene Schouten over haar seizoen en de Olympische Winterspelen die zij wilt halen. 

Reageer op dit onderwerp