Weerbericht Medemblik – wisselvallig met kans op een bui en kans op onweer

MEDEMBLIK – Vanaf vandaag is het nazomerweer verleden tijd. In de ochtend trekt regen over front met regen over onze regio, aarachter klaart het even breed op, maar in de middag komt er een nieuw regengebied aan. Met een middagtemperatuur rond 15 graden is het een stuk minder warm dan de aflopen dagen. Daarbij staat er een stevige zuidwestenwind, windkracht 4 maar tijdens buien een harde wind met rukwinden tot 75km/u.

Het weekend verloopt vrij onstuimig met zowel op zaterdag als zondag een vrij harde tot harde wind. Op beide dagen valt er regen maar de zondag lijkt toch wel de natste dag te gaan worden en kan er lokaal tot 12mm regen vallen.

Na het weekend blijven wij in het wisselvallige weertype zitten, al lijkt het eind van de week tijdelijk iets droger te worden en krijgt de zon ook meer kans om te schijnen. Vanaf het volgend weekend is het echt over met de pret, de temperatuur overdag komt dan amper meer boven de 12 á 13 graden uit, er vallen elke dag wel enkele buien en de wind is matig tot vrij krachtig.

Reageren via facebook