Medemblik Actueel.

Algemeen

Kom zelf aardbeien plukken in de kas van Vriend in Benningbroek


BENNINGBROEK – In navolging op de nationale appelplukdag kunnen alle liefhebbers van aardbeien op zaterdag 21 oktober a.s. van 13.30-16.30 aardbeien komen plukken in de kassen van de familie Vriend aan de Ganker 7 in Benningbroek. Terwijl de herfst in aantocht is genieten van een heerlijk lentegevoel in de kas. Buiten vallen de blaadjes van de bomen en binnen zoemen de hommels vrolijk van bloem naar bloem.

Gezond eten is momenteel hot item! Maar helaas wordt er nog te vaak gezegd dat je aardbeien alleen in het seizoen moet eten. Welk seizoen dan? De tijd dat aardbeien alleen in de zomer verkrijgbaar waren, is allang al voorbij. In de kassen kan een ideale groei omgeving voor de aardbeiplant worden gecreëerd. De plant rustig kan opgroeien en alle suikers en voedingsstoffen aan zijn vruchten kan geven. Op deze manier zijn er bij de familie Vriend heerlijke aardbeien verkrijgbaar van half april t/m kerstmis!!

Tevens wordt er middels een biologisch klimaat in de kas gezorgd dat de aardbeien kunnen groeien zonder ziektes en plagen en kun je ze zo zonder te wassen op eten! Om zoveel mogelijk mensen te informeren over dit gezonde vitaminen-bommetje wordt deze plukmiddag georganiseerd.

Een gezellig uitje aan de start van de herfstvakantie!

Meer informatie over deze plukdag vindt u via de facebookpagina: vriendaardbei

Reageren via facebook