Medemblik Actueel.

Wethouder Harry Nederpelt samen met drie scholieren op bezoek bij een bedrijf in West-Friesland (Foto aangeleverd)
Algemeen Bedrijven

Bedrijven Westfriesland zetten deuren open

WEST-FRIESLAND – Op vrijdag 13 oktober stonden de deuren van menig bedrijf in Westfriesland open voor de “Kom binnen bij bedrijven”- dag. Op deze dag ontmoeten lokale ondernemers nieuwe klanten, scholieren, oprecht geïnteresseerden en potentiële werknemers. Ook wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik bracht een bezoek aan enkele van de deelnemende bedrijven en proefde de sfeer.  

Vaak weten omwonenden wel van het bestaan af van bedrijven in hun omgeving – soms zelfs ook niet – maar komt het niet tot een ontmoeting. Daar moest verandering in komen dacht Westfriesland Werkt!, het samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, Ontwikkelingsbedrijf NHN, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG).

Tijdens de dag konden zowel werkzoekenden als geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van een Westfriese onderneming. Hier worden werkzoekenden in de breedste zin van het woord bedoeld. Dit kan gaan om een baan, maar ook om een stageplaats (studenten), werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. “Elke vruchtbare werkrelatie begint met een ontmoeting. Door inwoners en bedrijven uit dezelfde regio kennis te laten maken kunnen mooie succesverhalen ontstaan die werkzaam Westfriesland nodig heeft, ” aldus wethouder Nederpelt.

Nederpelt bezocht afgelopen vrijdag twee bedrijven die meededen aan de open dag. Vlaming Groep en Slagtech. Een groep scholieren van de praktijkschool West-Friesland uit Grootebroek bezocht ook deze bedrijven. Voor deze lassers in de dop zijn er veel kansen. Henk Vlaming, eigenaar van Vlaming Groep en één van de initiatiefnemers van deze Open Dag, juicht het initiatief toe. Hij roept de scholieren vooral op om goed Engels te leren en denkt een paar uitdagende stageplekken te kunnen creëren. Adrie Slagter van Slagtech sluit zich hierbij aan. Voor goede lassers is altijd wel een plek. In de ochtend ontvingen de bedrijven scholieren en in de middag kwamen er andere geïnteresseerden. Henk Vlaming sprak de wens uit de volgende keer ook de basisscholieren te willen zien. Hij zou heel graag ook hen de kansen laten zien.

Reageren via facebook