Weerbericht Medemblik – bewolkt met soms wat (mot)regen

MEDEMBLIK – Wolken met van tijd tot tijd lichte regen of motregen blijven het weerbeeld voorlopig nog even bepalen. Toch komt er al snel verbetering. Richting het weekend wordt het droog, breekt de zon vaker door en wordt het aangenaam warm nazomerweer.

Vandaag is het in de ochtend druilerig weer. In de middag wordt het tijdelijk droog en komt de zon soms tevoorschijn. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig toenemend tot krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. Door de aanvoer van warme lucht uit het zuidwesten loopt de temperatuur, ondanks het gebrek aan zonneschijn, zelfs op op naar een graad of 18. In de avond gaat het vanuit het westen opnieuw regenen.

De dagen daarna tekent zich een duidelijke weersverbetering af. Donderdag valt nog een beetje regen en is het met een westelijke wind even wat minder warm, rond 15 graden. Vanaf vrijdag blijft het overal droog met vooral in het weekeinde volop ruimte voor de zon. De temperatuur loopt dan ook flink op. Zondag kan het plaatselijk zelfs 20 graden worden. Een nazomertje in oktober dat begin volgende week nog even aanhoudt.

Reageren via facebook