13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 08:02
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu van de dag – geroosterde groenten

MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.

Menu van de dag - geroosterde groenten
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 12 gekleurde wortelen
  • en/of gekleurde bieten
  • 3 pastinaken
  • 1 kleine pompoen
  • olijfolie
  • 500 g dikke Griekse Yoghurt
  • 1 sinaasappel
  • 2 el komijnzaad
  • 6 takjes munt
  • 1 bosje koriander
  • 150 g gemengde noten
Instructies
  1. Verwarm de oven vóór op 200°C.
  2. Maak de groenten schoon. Snijd ze vervolgens met het grote koksmes in stukken van ca. 5 cm of in parten.
  3. Leg de groenten op een grote bakplaat, besprenkel met een beetje olie en hussel door elkaar.
  4. Rooster in de hete oven in 50-60 minuten tot ze gaar zijn.
  5. Doe de yoghurt in een schaal en roer er ½ tl zout door.
  6. Rasp de sinaasappelschil op een fijne rasp boven de yoghurt en meng.
  7. Schil de sinaasappel, verdeel in partjes, snijd ze klein en doe ze in een schaaltje.
  8. Doe ca. 100 ml olijfolie in een kleine koekenpan, voeg de komijn toe en verwarm tot de komijn van kleur begint te veranderen en knapperig wordt.
  9. Schenk en schep in een schaaltje. Laten afkoelen.
  10. Ris de muntblaadjes van de takken. Hak met het grote koksmes de munt, koriander en de noten grof.
  11. Zet de schaal met yoghurt, het schaaltje met sinaasappel en de komijnolie op een groot plateau of platte schaal.
  12. Schep een beetje van de komijnolie over de yoghurt.
  13. Schep de groenten ernaast.
  14. Strooi er wat kruiden en noten over en geef de rest er in schaaltjes bij.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?