13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 06:55
Medemblik Actueel.

(Foto aangeleverd)

Medemblik grijpt niet terug naar Roundup om onkruid te bestrijden

MEDEMBLIK – Nu duidelijk is geworden dat vanuit Den Haag het gebruik van Roundup als bestrijdingsmiddel tegen onkruid met 8 jaar is verleng blijft de gemeente Medemblik toch bij de nieuwe manier van milieuvriendelijk onkruid bestrijden.

Yolanda van Helmond, woordvoerster van de gemeente Medemblik, zegt tegen Medemblik Actueel: ‘Tot eind oktober mocht dit middel gewoon nog gebruikt worden. Door dit besluit kunnen gemeenten dit voortzetten. De gemeente Medemblik gebruikt het middel al een jaar niet meer. Wij bestrijden onkruid op een milieuvriendelijkere manier d.m.v. borstelen  en hete lucht. Dit is een bewuste keuze van de gemeenteraad. Wij zullen deze manier van onkruidbestrijding voortzetten. We zullen wel deze andere manier evalueren om het proces te verfijnen. (het resultaat? betere machines beschikbaar?, ect.).’

Reageren via facebook