Medemblik Actueel.

Bökkers in Midwoud (foto aangeleverd)
(pop)muziek

“Høken met Normaal” wordt 23 september “Beuken met Bökkers”.

MIDWOUD – Midwoud was jarenlang het tweede thuis voor de Achterhoekse band “Normaal”. Elk jaar traden zij er met groot succes op, en uit heel West-Friesland kwamen de fans. Het was daarom een groot gemis dat Normaal er mee ophield. Maar meteen werd het ook een uitdaging voor Danny van “De Post” om te onderzoeken of er een alternatief bestond dat net zo goed was als Normaal.

Met groot enthousiasme laat Danny ons nu weten dat de opvolgers gevonden zijn. “Bokkers” is de naam. Uit de naburige regio van Normaal, het Salland. Precies zo opzwepend, alles met eigen nummers in Sallands dialect. Er op gewezen door West-Friezen die de band op de Zwarte Cross bezig zagen. Het is Danny gelukt om ze voor een optreden van 2 uur op 23 september te strikken. Om 11 uur beginnen zij en zij spelen tot 1 uur. Non stop….

Eregast bij dit optreden is Peter Heins. Hij is toch de man die Normaal jaar in jaar uit naar Midwoud haalde. Danny besprak het allemaal met hem en samen zagen zij op Youtube de filmpjes. Peter heeft gezegd dat “Bökkers” de waardige opvolger is van Normaal. En hij kan het weten!

Danny gaat proberen het stokje van Peter over te nemen voor de komende 25 jaar. Zodat Midwoud voor heel West-Friesland weer het jaarlijks centrum wordt van de keiharde Hollandse rock!

Bökkers speelt als afsluiting van het tweede Westfries Muziekfestival op 23 september. De toegang voor het hele festival, dat al begint om 17.00 uur,  bedraagt slechts € 10,– zodat iedereen kan zeggen: “ik was er die eerste keer zelf bij”!

Reageren via facebook