Medemblik Actueel.

De windhoos vernielde deze kas/schuur in aanbouw (Foto: Wesley Boots)
Algemeen

Noodweer trok over West-Friesland met onweer,regen en een windhoos

West-Friesland – De hele dag waaide het al stevig en vielen er ook regelmatig buien, maar het echte noodweer brak pas los even na zes uur en was pas overgetrokken rond 20.00 uur vanavond. Enorme regenbuien en onweersbuien trokken van west naar oost over West-Friesland en dat verliep niet bepaald probleemloos.

Zo stonden in Hoorn diverse straten blank en werd Hoogkarspel getroffen door een bijna wervelwind, deze haalde gelukkig net de grond niet, maar ondanks dat hij de grond niet raakte was de schade toch nog enorm te noemen. Zo stortte er een loods in aanbouw in, waaiden dakpannen van de daken en werden kuubkisten als luciferdoosjes weggeblazen. Op dat moment werd door het weerstation in Medemblik een windvlaag van 92.5km/u gemeten, of 10Bft.

Reageren via facebook