Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Meedenken over nieuwbouw Abbekerk

ABBEKERK – Wilt u meedenken over de nieuwe bestemming en inrichting van het terrein Gemeentewerf/IJsbaan in Abbekerk? Op 18 september organiseert de gemeente Medemblik een avond om hierover met elkaar te praten en elkaar te inspireren. De avond vindt plaats in Café Het Nieuwe Bonte Paard, Dorpsstraat 54, Abbekerk, om 19:00 uur.

Al geruime tijd heeft de gemeente de voormalige gemeentewerf op het oog voor woningbouw. Vorig jaar bleek dat grote woningbouwplannen voor Abbekerk op Nieuwe Veld en Reigerweg niet kunnen doorgaan. Het provinciaal beleid voor weidevogels heeft hier voorlopig een streep door gezet. Daarom creëert de gemeente Medemblik de mogelijkheid voor woningbouw op de locatie gemeentewerf/ijsbaan.

De gemeente Medemblik wil bewoners en belangstellenden al in een vroeg stadium bij de plannen betrekken. Daarom houden zij een bewonersavond.  Alle direct omwonenden van het gebied ontvangen een schriftelijke uitnodiging.

Reageer op dit onderwerp