Medemblik Actueel.

Foto: Theo Annes
Ongevallen

Ernstig ongeval Benningbroek, man bekneld onder landbouwmachine

BENNINGBROEK – Bij een bedrijfsongeval bij een bedrijf aan de Tuinstraat in Benningbroek is een man zwaar gewond geraakt, de man kwam onder een machine terecht.  Getuigen ter plaatse melden aan Medemblik Actueel dat het er niet best uit ziet met de man, de man kwam met zijn been in een kistenkantelmachine terecht waar hij beide benen brak.

Volgens een woordvoerder van de arbeidsinspectie is hij niet in levensgevaar. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Daar zal nog onderzoek naar gedaan worden.

De man was bezig met onderhoud aan de machine toen het misging en hij met beide benen klem kwam te zitten tussen de kantelaar. Een kistenkantelaar wordt in de landbouw bijvoorbeeld gebruikt om de inhoud van grote kisten te kunnen overladen in laadbakken.

De man is met de traumaheli naar het ziekenhuis in Amsterdam overgebracht

Reageren via facebook