Medemblik Actueel.

IVN – Vaartocht voor singles

BOVENKARSPEL – Schipper Theo Ruiter neemt zondag 3 september alleenstaanden mee in de (f)luisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos vanuit de “Wilskracht” te verkennen. Verzamelen om 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen om van daaruit in de boot te stappen. Kosten € 2,50 per persoon. Bij voorkeur een tijdige opgave bij Theo Ruiter op 0228 515797.

Samen varen en ontdekken hoe verrassend informatief en gemoedelijk zoiets kan zijn. Er valt nog veel te ontdekken over zoiets gewoons als een poldersloot. Kleur en geur op het water van bloeiende planten zoals watermunt, kalmoes, egelskop en zwanenbloem. Sommige waterplanten blijken bijzondere kwaliteiten te hebben en riet is ook niet zo gewoon als het lijkt.

De sloten worden nu voor recreatie gebruikt terwijl het vroeger de enige manier voor de tuinders was om bij hun land te komen en hun producten naar de vaarveiling te brengen. De historie van de vaarpolder het Grootslag mag niet worden vergeten.

Reageren via facebook