11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:32
Medemblik Actueel.

Mislukte oogst zorgt voor dure appels en peren

MEDEMBLIK – Een warme start van de lente met daar na een paar dagen nachtvorst heeft er voor gezorgd dat ruim 30% van de fruitoogst mislukt is waardoor er schaarste gaat ontstaan. Het is ruim 10 jaar geleden dat er zo weinig appels en peren werden geoogst, meldt NH Nieuws.

Vooral liefhebbers van de Elstar zullen de dupe zijn van de problemen. De appelsoort is het populairste ras in ons land. Als je al een Elstar weet te vinden in de supermarkt, dan betaal je er zo 30 tot 50 procent meer voor. 

Ook de landen om ons heeft heeft te kampen met mislukte oogsten, In Zuid-Europa is vooral de zidderende hitte de grootste oorzaak van de mislukte oogst. Daar liepen lokaal de temperaturen op tot ver boven de 40 graden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?