Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik
KNRM

KNRM Medemblik haalt zes opvarenden uit het water van omgeslagen lelievlet

MEDEMBLIK – Vrijdagavond zijn de reddingboten van KNRM Medemblik uitgevaren voor een omgeslagen lelievlet een halve mijl uit de kust van Medemblik. De zes opvarenden zijn snel uit het water gehaald en opgewarmd onder de douche van boothuis Medemblik.

Een lelievlet van de lokale scouting was aan het zeilen op het IJselmeer toen ze overvallen werden door vlagerige wind. De leiding kon niet voorkomen dat de vlet omsloeg. Direct sloegen ze alarm via de telefoon.

De oproep kwam binnen bij de Alarmcentrale die de melding direct doorzette naar het kustwachtcentrum in Den Helder. Deze maakte alarm voor de reddingboten van KNRM Medemblik. Reddingboot Johanna Maria uit Medemblik was snel ter plaatse en haalde de zes opvarenden uit het water. Er werd direct koers gezet richting het boothuis in Medemblik om ze daar op te warmen onder de douche. 

Ondertussen was reddingboot ’t Span uit Andijk  ter plaatse om zich over de lelievlet te ontfermen. Samen met een lokale vissersboot werd de vlet leeggepompt en teruggevaren naar de haven. Daar werd de vlet overgedragen aan de leiding van de scouting. De opvarenden waren ondertussen verenigd met hun ouders.

Reageren via facebook