West-Friesland komt slecht uit de AD-Haringtest 2017

REGIO – Het kan natuurlijk ook zijn dat de Rotterdammers een hekel aan West-Friesland hebben. Werd eerder de koffie van NED1971 ongenadig afgekraakt door de koffieleuten van het AD, waarna NED1971 net zo hard terugsloeg door aan te tonen dat de klanten er toch heel anders overdenken, is nu de vishandel in West-Friesland aan de beurt.

Zo krijgt Volendammer Vishandel Tol in Hoorn als eindcijfer een 6 met als conclusie: Kniertje zei het al: ‘De vis wordt duur betaald.’ Voor bijna 3 euro (6 gulden, rekenen sommige oudere haringeters nog) mag je meer verwachten dan deze middelmaat.

Nog droeviger is het gesteld bij Volendammer Visspecialist Steur in Bovenkarpsel die van de jury een 2.5 krijgt met als conclusie: Stichting Wakker Dier zou er een punt van moeten maken dat de Clupea harengus ook na zijn dood niet mag worden mishandeld. Want daar is deze detaillist wel mee bezig.

Maar dat het nog slechter kan laat de Enkhuizer Vishal zien, die krijgt een 1.5 voor de moeite: Keurmeester vraagt aan twee toeristen die net haring uit dezelfde schaal hebben gekocht hoe deze smaakt. ‘Heerlijk’, is het antwoord. Keurmeester: ‘Ik vecht als Don Quichot.’

De keurmeesters van het AD hebben Medemblik maar uit veiligheid overgeslagen, de vishandel hier heeft geen bezoek gehad van deze mensen. De beste haring haal je, zoals verwacht, bij Vishandel Ruud den Haan in Rotterdam die een 10 krijgt.

Reageren via facebook